Menadžment
Denis Čivgin novi direktor Vakufske banke
18.5.2018 09:58 | Indikator.ba
Denis Čivgin imenovan za predsjednika Uprave Vakufske banke Odlukom Nadzornog odbora.
Čivgin u Vakufsku banku dolazi s mjesta predsjednika Uprave Imex Banke u Hrvatskoj, a iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u bankarskom i realnom sektoru.
Bankarsku karijeru je započeo u Zagrebačkoj banci, u Sektoru poslovanja za velike sisteme, gdje je proveo pet godina, da bi potom svoja znanja usavršavao u realnom sektoru, radeći na pozicijama člana uprave za finansije i direktora finansija.
Značajno bankarsko iskustvo stekao je na mjestu regionalnog direktora za poslovnu mrežu Zagreb u Sberbank i na mjestu člana Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, te direktora Financijskog centra Zagreb.
Zajedno sa dosadašnjim članovima Uprave Banke, Elmom Zukić, Emirom Bektešević i Edinom Vuk, i u narednom periodu će nastaviti sa daljim razvojem Banke i ostvarenju pozitivnih rezultata, navodi se u saopćenju.
Vakufska banka koja je u većinskom vlasništvu Fabrike duhana Sarajevo, uspješno posluje više od 20 godina na bosanskohercegovačkom tržištu.
Banka je fokusirana na pružanje sveobuhvatne finansijske usluge stanovništvu u 20 poslovnica na području Federacije BiH, te srednjim i malim preduzećima.
Facebook Twitter Print