Život i umjetnost
UniCredit prodao čuveni milanski paviljon za 45 miliona eura
23.5.2018 06:21 | Indikator.ba
Italijanska UniCredit banka, matična banka dvije UniCredit banke u Bosni i Hercegovini, prodala je svoj paviljon u Milanu uprkos dosadašnjim poricanjima da će to učiniti.

Banka je paviljon prodala za oko 45 miliona eura, a kupac je tvrtka za nekretnine Coima Res. Dogovor bi trebao biti dovršen do kraja godine.

UniCredit paviljon postao je statusni simbol za "novi Milano" , a podigao ga je arhitekta Michele De Lucchi od austrijskog drveta.
Paviljon, sa korisnom površinom od 3.000 metara kvadratnih, bio je planiran kao auditorijum, ali je postao kulturni (izložbe) i socijalni (vrtić) centar Milana. Ovo je mjesto gdje su se održavali godišnji generalni sastanci UniCredita.

Paviljon predstavlja jedinstvenu investicijsku priliku za Coima Res zbog svog strateškog položaja u srcu Porta Nuova, između Piazza Gae Aulenti i novog "Biblioteca degli Alberi" parka, koji će uskoro biti otvoren za javnost i predstavljat će treći po veličini park u Milanu. Otvaranjem parka povećat će se područje Porta Nuova na više od 150.000 m². (Foto: unicreditpavilion.it)
Facebook Twitter Print