Menadžment
Portal Indikator.ba uručio priznanje "Poslovni potez godine" Sparkasse banci
11.6.2018 11:58 | Indikator.ba
Predstavnici portala Indikator.ba uručili su plaketu "Poslovni potez godine" za najbolje poslovne odluke u bankarstvu u Bosni i Hercegovini u 2017. godini članu Uprave Sparkasse bank d.d. Sarajevo Nedimu Alihodžiću, a koje je dodijeljeno banci za subvencionirane kreditne linije za privrednike koje je plasirala u saradnji sa tijelima uprave.

Dodjeljujući priznanje Sparkasse banci, Indikator.ba je vrednovao činjenicu da je banka saradnjom sa administrativnim jedinicama u BiH koje su prepoznale značaj podrške privredi, omogućila privrednim subjektima da dobiju kredite pod izuzetno povoljnim uvjetima, čime je potpomogla nove investicije, otvaranje radnih mjesta i dala podršku ekonomskom rastu.

-Za nas ovo predstavlja ne samo priznanje poslovnog poteza, nego potvrđuje ispravnost naše poslovne usmjerenosti na razvoj realnog sektora, posebno u segmentu malih i srednjih preduzeća. Biti aktivan partner privrednicima je bila i ostala naša primarna odrednica. To je ono po čemu smo za proteklih deset godina koliko poslujemo u BiH postali prepoznatljivi i obradovani smo činjenicom da i ostali to priznaju, kazao je Nedim Alihodžić, izvršni direktor u Sparkasse bank povodom dodjele priznanja.

On je dodao da je kreditna linija u Tuzlanskom kantonu u saradnji sa kantonalnim vlastima, a koja investiciono orijentiranim kompanijama pruža izuzetno povoljne uvjete pozajmljivanja novca, naišla na dobar prijem te da je najveći dio kreditnog fonda vrijednog 25 miliona KM već realiziran.

Predstavnici portala Indikator.ba, urednik Borivoje Simić i vođa projekta Poslovni potez godine" Hajdar Arifagić, prilikom uručenja priznanja izrazili su zadovoljstvo činjenicom što se subvencionirane linije realiziraju uspješno čime se i odluka analitičkog tima da dodijeli priznanje Sparkasse banci pokazuje kao pun pogodak.

Projekat "Izbor najboljeg poslovnog poteza" portal Indikator. ba pokrenuo je 2012. godine.
Odluka o najboljim potezima menadžera kompanija i drugih aktera u privredi donosi se na osnovu usvojenog pravilnika i na bazi mjesečne analize oko 500 informacij koje se svakodnevno prikupljaju iz različitih izvora (printani i elektronski mediji, web sajtovi, berzanski izvještaji..,).
Mjesečna rangiranja redovno se objavljuju na portalu Indikator.ba.
Na ovom projektu Indikator.ba po potrebi angažuje i vlastiti konsultantski tim eksperata ekonomskih nauka, privrednika, novinara i urednika privrednih i biznis rubrika.
Facebook Twitter Print