Politika i društvo
U Brodosplitu porinut polarni kruzer, prvi takve vrste u svijetu
11.6.2018 14:50 | Indikator.ba
U Brodograđevnoj industriji Split u subotu je porinut u more brod za krstarenja polarnim područjima koji se gradi za krajnjeg kupca, holandsku tvrtku Oceanwide Expeditions, a predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak istaknuo je da je brod simbol restrukturiranja Brodosplita i iskorak u organizacijskom i tehnološkom pogledu, izvijestio je tportal.
Brod za krstarenja polarnim područjima bit će prvi na svijetu izgrađen u klasi “LR PC6”, koji će ispuniti posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila "Polar Class 6", priopćeno je iz Brodosplita.
Dugačak je 107,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravat će dva glavna motora ukupne snage 4260 kW.
Moći će ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina, o kojima će se brinuti 70 članova posade.
Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sistemimma koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.
Dizajn i sva tehnička rješenja djelo su Brodosplitovih projektanata koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu u pozicioniranju Brodosplita visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti. (Photo: Oceanwide Expeditions)
Facebook Twitter Print