Politika i društvo
Cijene goriva niže i u Republici Srpskoj
13.6.2018 16:03 | Indikator.ba
Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u Republici Srpskoj, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma.
Prema informacijama koje su dostavljene Ministarstvu, pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva.
Podsjećamo da je od početka godine primjetan znatan rast cijena nafte na svjetskom tržištu, što se direktno odrazilo i na rast cijena naftnih derivata u svim zemljama, pa tako i u BiH.
"Primjera radi, cijena nafte po barelu u maju iznosila je 73,43 dolara, dok je u januaru iznosila 66,23 dolara. Ukoliko bi se pravilo poređenje sa cijenama naftnih derivata u zemljama okruženja, poput Srbije, Crne Gore i Hrvatske, vidljivo je da su cijene u Republici Srpskoj niže. Prosječna cijena EURO DIZEL 5 goriva u Republici Srpskoj u maju iznosila je 2,24 KM, BMB 98 2,37, dok je BMB 95 bio 2,25 KM", navedeno je iz Ministarstvu trgovine i turizma RS.
Ministarstvo trgovine i turizma će na sutrašnjoj redovnoj sjednici informisati Vladu Republike Srpske o kretanju cijena naftnih derivata u RS_u.
Facebook Twitter Print