Kompanije i tržišta
WizzAir otvorio bazu na Bečkom aerodromu: Polazna tačka za dalji poslovni uzlet
14.6.2018 14:04 | Indikator.ba
Wizz Air, jedna od evropskih aviokompanija sa najvećom stopom rasta i vodeći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, otvara svoju austrijsku bazu na Bečkom aerodromu jednim od svojih novih aviona tipa Airbus A320 aircraft, kojim se uvodi pet novih linija iz Beča do sljedećih popularnih destinacija: Valencia, Rim (Fiumicino), Malta, Bari i Tel Aviv.
"Ponosni smo što proslavljamo otvaranje nove WIZZ baze u Austriji, na Bečkom aerodromu. Prvi letovi Wizz Aira iz Beča počeli su u aprilu, a sada uvodimo 5 novih linija", izjavio je George Michalopoulos, komercijalni direktor Wizz Aira na press konferenciji u Beču. "Do 2019. godine, naše poslovanje iz baze u Beču će otvoriti 200 radnih mjesta, a nove destinacije u okviru naše mreže znače još veći izbor za WIZZ-ove putnike iz Austrije za upoznavanje Evrope po zaista niskim cijenama u okviru mreže od 30 ruta u 22 zemlje".

Uspostavljanje baze u Beču predstavlja veliku investiciju WIZZ-a u Austriji, uz otvaranje 200 direktnih radnih mjesta u ovoj aviokompaniji do 2019. godine. Uz ukupnu investiciju od 570 miliona dolara, ova aviokompanija će u narednih devet mjeseci nastaviti širiti poslovanje na Bečkom međunarodnom aerodromu kako bi postala drugi najveći avioprijevoznik u Austriji u 2019. godini, sa lokalnom flotom od 5 novih Airbus aviona koji lete u okviru mreže od 30 ruta do 22 zemlje i nude ukupno više od 2,2 miliona sjedišta godišnje.
Proširenje poslovanja će dovesti do konstantnog porasta broja članova Wizz Air lokalnog tima u Beču, a naredni procesi selekcije novih zaposlenih su zakazani za 21. juni u Beču.
Facebook Twitter Print