Kompanije i tržišta
Najbolji potez u turizmu BiH: Podrška Sveučilišta u Dubrovniku
4.7.2018 07:27 | Indikator.ba
Sveučilište u Dubrovniku uključit će se u izbor najboljeg poslovnog poteza u turističkoj sezoni Ljeto 2018. u Bosni i Hercegovini u okviru projekta koji realizuje portal Indikator.ba. Redakciju portala o tome je izvijestio prof. dr. Nebojša Stojčić, prorektor za poslovanje Sveučilišta.

"Zahvaljujemo na Vašoj inicijativi da budemo akteri tog projekta i u njemu ćemo rado sudjelovati", ističe se u poruci prorektora.

U ime Sveučilišta na izboru najboljeg poslovnog poteza u ovoljetnoj turističkoj sezoni konsultant će biti izvanredna profesorica Ivana Pavlić, iz Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju sa područja turizma.

Nešto raniuje slična podrška ovom izboru stigla je sa Fakulteta za menadžment u turizmu iz Opatije, te Visoke škole za turizam i hotelijerstvo iz Trebinja.

Redakcija portala Indikator.ba i projektni tim smatraju to izuzetnim priznanjem i zbog činjenice da je podrška i obećana saradnja stigle na samom početku praćenja i analiziranja poslovnih odluka čiji je smisao da turistička privreda tokom ljeta kreira ponudu i pruži uslugu vrhunskog kvaliteta. Shodno sloganu ovog portala "Mjera uspjeha", naš izbor će pokazati ko je u tome najbolje uspio.

Ovdje spomenuti partneri kao i oni čije učešće očekujemo prihvatili su opredjeljenje da je ovaj izbor nepristrasan i neprofitan po čemu se razlikuje od izbora koje provode neki drugi organizatori.

Priredio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print