Kompanije i tržišta
Euro-Asfaltu dodijeljen 16 miliona KM vrijedan posao izgradnje IX transverzale
7.7.2018 06:14 | Indikator.ba
Kompanija Euro-Asfalt iz Sarajeva pobijedila je na tenderu za izgradnju IX transverzale koja treba spojiti ulicu Džemala Bijedića s ulicom Safeta Zajke u sarajevskom naselju Alipašin Most.
Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, objavila je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo na portalu javnih nabavki Bosne i Hercegovine.
Riječ je o dionici koja prolazi kroz krug Energoinvestove Tvornice dalekovoda Sarajevo (TDS), a upravo ovo zemljište bilo je predmet dugogodšnjeg spora između TDS-a i Općine Novi Grad. To je ujedno bio i glavni razlog stalnog odgađanja realizacije ovog projekta.

Vrijednost ugovorenog posla iznosi 16 miliona KM bez PDV-a, a kriterij za odabir izvođača radova bila je najniža cijena, navedeno je u obavještenju Direkcije za puteve KS.
Stručni savjetnik u Direkciji za puteve KS Ismar Jusufspahić precizirao je za Radiosarajevo.ba da je potpisan ugovor sa kompanijom Euro-Asfalt u kojem je određen rok od 18 mjeseci za završetak svih predviđenih radova, ukoliko budu osigurana sva finansijska sredstva.

"Predviđena je izgradnja IX transverzale sa rekonstrukcijom postojećih raskrsnica sa ulicama Džemala Bijedića i Safeta Zajke. Podrazumijeva se izgradnja saobraćajnice sa po dvije trake u oba smjera, izgradnja nadvožnjaka preko šest kolosijeka željezničke pruge, kao i rekonstrukcija postojeće raskrsnice u ulici Safeta Zajke i njeno pretvaranje u kružni tok i pothodnicima za pješake”, objasnio je Jusufspahić.
Prema njegovim riječima, prvi ugovor odnosi se na izgradnju nadvožnjaka iznad željezničke pruge u dužini od 150 metara, a rok za njegovu izgradnju je 12 mjeseci.
Facebook Twitter Print