Kompanije i tržišta
Kompanija Henkel Adhezivi BH planira širenje poslovanja
11.7.2018 06:04 | Indikator.ba
Kompanija "Henkel Adhezivi BH" u Bileći planira širenje aktivnosti i novo zapošljavanje, kazali su predstavnici ove kompanije na sastanku sa predstavnicima Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine koji su posjetili fabriku u okviru prorgrama postinvesticione podrške.

Tvornica "Henkel Adhezivi BH" otvorena je u Bileći 2015. godine na 6000 m2. Mjesto je odabrano, između ostalog, i zbog neposredne blizine sirovine za proizvodnju praškastih ljepila koje ova firma proizvodi.
"Henkel Adhezivi BH" svoje cementne proizvode za ljepljenje pločica i toplinsku izolaciju objekata isporučuje kako domaćem tako i susjednim tržištima, kao što su Hrvatska, Crna Gora i Albanija.

Tvornica trenutno zapošljava 25 radnika, a planira se novo zapošljavanje uz širenje poslovnih aktivnosti, kazali su Savo Rikalo – direktor firme i Mirko Džunić – dosadašnji direktor čiji je mandat istekao.

Na sastanku se razgovaralo o poslovnom okruženju i trenutnim uvjetima poslovanja u građevinskom sektoru, uključujući buduće planove.
Facebook Twitter Print