Život i umjetnost
Njemački Gigaset proizveo jeftin pametni telefon
12.7.2018 06:31 | Indikator.ba
"GS185 - Made in Germany", pametni telefon koji je proizvela kompanija Gigaset, pojavio se na tržištu. Sa cijenom od 179 eura uređaj pripada jeftinoj srednjoj klasi Android telefona. Sastavili su ga u njemačkoj tvornici najsavremeniji industrijski roboti i nekoliko kvalifikovanih radnika od komponenti uvezenih sa Dalekog Istoka. Zaposleni radnici uglavnom vrše kontrolu kvaliteta i obavljaju pakovanje, a 70 posto rada je automatizovano.

Telefon je sa metalnim kućištem i 5.5-inčnim HD ekranom (720 do 1440 piksela) i po dizajnu pomalo podsjeća na Appleov iPhone 6.
Unutar GS185 je dokazana tehnologija: Quad-core procesor Qualcomm sa LTE, 16 GB memorije i 2 GB RAM memorije. Sa Wi-Fi mrežama, GS185 se povezuje samo na frekvenciju od 2,4 GHz, a energija i razmjena podataka idu preko zastarjelog micro-USB konektora tipa B. Za najnovije Android modele sada je standard USB-C.
GS185 se isporučuje sa najnovijim Android 8.1 operativnim sistemom, koji još nemaju neki modeli iz gornjeg razreda pametnih telefona.
Kritičari kao njegovu glavnu prednost ističu konkurentnu cijenu za koju se dobija telefon sa dugim vremenom rada, dovoljnim performansama i jednostavnom elegancijom. (Foto: Gigaset)
Facebook Twitter Print