Politika i društvo
Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće" novom akcijom cilja i na bh. dijasporu
12.7.2018 06:42 | Indikator.ba
Udruženje Kupujmo i koristimo domaće kvalitetno proizvedeno u BiH" pokrenulo je novu kampanju pod nazivom "Kupujmo domaće-nema greške" koja, između ostalog, ima za cilj da utiče na dijasporu koja dolazi u zemlju za godišnje odmore da kupuje domaće proizvode.

- Naši ljudi koji žive van BiH dobro znaju koliko, posebno zapadne države, ulažu u odgoj djece da su patriotski vezani, između ostalog, za kupovinu proizvoda iz svoje zemlje. Mi ta iskustava trebamo primjenjivati kod nas, kazao je Admir Kapo, predsjednik "Udruženja Kupujmo i koristimo domaće kvalitetno proizvedeno u BiH" u intervjuu za Agenciju Patrija.

Napomenuo je kako znak bh. kvalitete nosi 15.000 artikala ali smatra da kao društvo još nismo svjesni značaja tog znaka, niti smo zreli da mu posvetimo pažnju.
- To je obilježje koje treba poslije zastave BiH biti glavni simbol kojem će se posvetiti pažnja. Nadam se da će generacije koje dolaze biti svjesnije od nas. Mi smo uradili temelj, volio bih vidjeti da mlađi rade na nadogradnji ovog što je započeto, kazao je između ostalog, Kapo.
Facebook Twitter Print