Život i umjetnost
Hrvati pojeli tri puta više kobasica za vrijeme Mundijala
17.7.2018 16:34 | Indikator.ba
Za vrijeme Svjetskog prvenstva u fudbalu, PIK "Vrbovec" je prodao više od dva miliona kobasica, što je više nego što se proda čak i u božićno vrijeme, tokom festivala Advent koji traje od kraja novembra do kraja decembra, kada su kobasice najpopularnije, piše "Jutarnji list".
Prema podacima tog proizvođača mesnih prerađevina, za vrijeme prošlog Adventa ili Došašća, kako se još naziva praznik, prodato je 700.000 kobasica, a u samo mjesec dana trajanja Svjetskog fudbalsko prvenstva Hrvati su pojeli gotovo tri puta više kobasica.
Pored toga, tokom Mundijala hrvatski navijači su pojeli i više od deset miliona ćevapa.
Prema računici Jutarnjeg lista, navijači "vatrenih" su u samo četiri dana, koliko je prošlo od polufinalne do finalne utakmice Svjetskog prvenstva, pojeli više od milion ćevapa i isto toliko kobasica.
Ali, nije porasla samo prodaja mesa za roštilj, već i mesnih narezaka. Tako je u proteklih mjesec dana, koliko je trajao Mundijal, prodato čak 30 posto više pakovanja mesnih narezaka, odnosno preko 2,2 miliona, a najpopularnije su bile zimska i čajna kobasica.
Prodaja proizvoda PIK "Vrbovec" je u vrijeme trajanja prvenstva porasla deset odsto, navodi se u tekstu.(Foto: PIK Vrbovec)
Facebook Twitter Print