Ekonomija
Bausystem group gradi poslovi objekat u Brezi, posao za 10 radnika
25.7.2018 14:39 | Indikator.ba
U Brezi se, osim ''Robotovog'' tržnog centra, počeo graditi još jedan poslovni objekt kompanije "Bausystem group", potvrdio je načelnik općine Breza Munib Zaimović, izvijestio je Dnevni Avaz.
Načelnik je istakao da je ovaj objekt vrlo važan u ovoj poslovnoj zoni jer će pružati velike mogućnosti, a posebno jer će tu biti zaposleno 10 sugrađana.
- Skladišno-administrativni poslovni objekt u Brezi se gradi uz regionalni put Vareš - Podlugovi, na lokaciji Šaš, tako da je i kolski i pješački pristup s regionalne ceste omogućen. Objekt je projektiran iz dva dijela – skladišni prizemni dio i administrativni dio od dvije etaže, a prizemlje i sprat povezani će biti unutrašnjim stepeništem – kazao je Zaimović.
U prizemlju objekta, dodao je, projektirano je veliko skladište za materijal i opremu, za hitrotehničke instalacije na gradilištima, a pored toga i manje skladište za manji i osjetljiviji materijal. Također je istakao da je izgradnja ovog poslovnog objekta na nivou općine doprinijela povećanju budžeta.
Prema izjavama investitora, kada objekt bude radio u punom kapacitetu, trebalo bi da zapošljava 10 radnika. (Foto: Dnevni Avaz)
Facebook Twitter Print