TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Počela dubinska analiza u BH Telecomu
26.7.2018 09:49 | Indikator.ba
U BH Telecomu d.d. Sarajevo počeo je proces dubinskog snimanja (Due Diligence), saopćeno je iz društva u obavještenju proslijeđenom Sarajevskoj berzi.
- Uprava Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo je na 201. sjednici održanoj 18.07.2018. godine utvrdila da su se stekli uslovi za početak provođenja procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) u Dioničkom društvu BH Telecom Sarajevo. Obzirom na značaj i važnost pokretanja procesa dubinskog snimanja, Uprava i Nadzorni odbor obavještavaju dioničare Društva o početku provođenja procesa dubinskog snimanja (Due Diligence), navodi se u obavještenju kompanije dioničarima.
Odranije je poznato da će dubinsku analizu telekoma raditi konsultantska kuća PricewaterhouseCoopers, a predviđrno je da traje tri mjeseca.
Dubinska analiza, koja je obaveza Federacije iz pisma namjere Međunarodnom monetarnom fondu, trebala bi pokazati u kakvom stanju se nalaze telekom operateri, a kako je ranije najavljeno, moguća je i prodaja manjinskih udjela u ovim kompanijama.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA