TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
I HT Mostar izvijestio o početku dubinske analize
31.7.2018 11:26 | Indikator.ba
Nakon što je BH Telecom izvijestio o početku dubinskog snimanja (due diligence), isto je učinio i drugi federalni telekom HT - Mostar.
- Nadzorni odbor JP HT d.d. Mostar je na sjednici održanoj 02. jula 2018. godine donio Zaključak kojim se prima na znanje Informacija po Zaključku Vlade FBiH od 14. juna 2018. godine o aktivnostima na provođenju procesa dubinskog snimanja telekom operatera sa učešćem državnog kapitala FBiH. Budući da su Zaključkom Vlade članovi Odbora za koordinaciju koji su delegirani u ime telekom operatera zaduženi da redovno informiraju organe upravljanja i vlasnike o statusu provođenja dubinskog snimanja, koristimo ovaj način da informiramo sve dioničare HT Mostar o navedenim aktivnostima, navodi se u podnesku Sarajevskoj berzi koji je potpisao predsjednik Uprave-direktor Vilim Primorac.

Finansijska i operativna procjena vrijednosti preduzeća "BH Telecom" i "HT Mostar" jedan je iz uslova iz pisma namjere sa Međunarodnim monetarnim fondom, a provodi se radi sagledavanja stanja u telekomima i definisanja njihovog daljeg funkcionisanja.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA