Kompanije i tržišta
Kaspersky potvrdio da otvara ured u Srbiji
9.8.2018 15:08 | Indikator.ba
Kompanija „Kaspersky" planira da otvori kancelariju u Srbiji, potvrdili su za "Politiku" u ovoj ruskoj firmi koja se bavi razvojem softvera za bezbjednost podataka u sajber prostoru.
"Trenutno smo angažovani oko završavanja planova u vezi sa tom namjerom. U ovom trenutku, ne možemo dati više detalja", odgovorili su mejlom.
Da je "Kaspersky" zainteresovan za širenje na naše tržište saopštio je nedavno ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović poslije sastanka sa njihovim rukovodstvom u Moskvi.
U "Kasperskom" u ovom trenutku nisu spremni da otkriju više detalja o planovima za Srbiju, pa ni to kakav kadar namjeravaju da zaposle. Kompanija zapošljava 4.000 ljudi, ima skoro 40 kancelarija u svijetu i više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja.
Popović je najavio da će rukovodstvo kompanije "Kasperski" uskoro posjetiti Beograd, gdje će poslije sastanaka sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta sagledati sve mogućnosti dolaska na tržište Srbije.
Facebook Twitter Print