Politika i društvo
Izgradnja brze ceste Goražde-Sarajevo izvjesna, osigurano 70 miliona KM
10.8.2018 12:21 | Indikator.ba
Realizacija projekta izgradnje brze ceste Goražde-Sarajevo je izvjesna, a sredstva u iznosu od 70.000.000 KM spremna su za finansiranje izgradnje tunela Hranjen na ovoj dionici, rečeno je u četvrtak prilikom posjte predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdić Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.
Podršku projektu dalo je i Vijeće ministara BiH otklonivši i posljednje prepreke za realizaciju ovog infrastrukturnog projekta.
Prema riječima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, realizacija ovog projekta predstavlja najvažniju okosnicu ukupne reintegracije BiH
"Riječ je od 13,7 kilometara koji će u principu skratiti put od Sarajeva do Goražda za skoro 50 kilometara i mogu kazati da će mjesec avgust i septembar biti presudni kada ćemo zajedno sa drugim nivoima vlasti zatvoriti ukupnu finansijsku konstrukciju koja će značiti i realizaciju izgradnje tunela i preostalih sedam kilometara puta čija je realizacija sasvim izvjesna. Ovaj put će predstavljati okosnicu boljeg ekonomskog, društvenog, kulturnog i ukupnog integrativnog povezivanja Kantona sa Sarajevom, ali i sa čitavom BiH", riječi su predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.
Facebook Twitter Print