Kompanije i tržišta
Jedna od najboljih u BiH: U poduzetničkoj zoni Dusina posluju 22 kompanije
4.9.2018 06:45 | Indikator.ba
Poduzetnička zona Dusine među najboljim je poslovnim zonama BiH, ocijenila je stručna javnost, a svojim rezultatima zona to i potvrđuje.
Na prostoru Dusina sada su već 22 poslovna subjekta s više od 250 zaposlenih, piše Večernji list BiH.

Među njima su vodeći poduzetnici iz EU-a koji značajna ulaganja imaju i u tvrtkama zapadne Europe.

Uz ostalo, u poduzetničkoj zoni nalazi se tvrtka Tronex (domaći i nizozemski partner, a bavi se kućanskim aparatima i drugim proizvodima), Temax iz Belgije (proizvodnja izolacijske folije), Poskom iz Njemačke (prikolice za prijevoz konja), Coprotek koji se bavi se autodijelovima, Sintofarm, veliki talijanski lanac koji je u Orašju pokrenuo proizvodnju mikseva hrane, te nedavno otvorena tvrtka Maxhof grupe, milijunski ulagač koji se bavi proizvodnjom i distribucijom kućanskih uređaja, a namjerava se svojim tvrtkama u Švicarskoj i Singapuru povezati s Bosanskom Posavinom, doznajemo od v. d. direktora Centra za poduzetništvo Miroslava Maroša.

Zbog povoljnog geoprometnog položaja na granici s RH i EU-om, poduzetnička zona je lako dostupna i atraktivna lokacija za ulaganja. Prostire se na 35 hektara uz magistralnu cestu Orašje – Tuzla, podijeljena je na 50 parcela i, po ocjeni domaćih i stranih stručnjaka, jedna je od najuspješnijih i najbolje uređenih gospodarskih zona u BiH.
Za domaće i strane investitore Općina Orašje osigurala je mogućnost korištenja uredskih prostorija Poslovnog inkubatora u Centru za poduzetništvo, u razdoblju od dvije do pet godina po povoljnim uvjetima.
- Općina Orašje otvorena je za sve ulagače i nudi razne pogodnosti - od 100-postotno uređene poduzetničke zone s kompletnom infrastrukturom pa do potpore u administrativnom dijelu, bez bilo kakve blokade i zastoja u izdavanju dokumentacije za koju je nadležna općinska administracija, ali i Županija - ističe načelnik Orašja Stanko Vincetić.
Facebook Twitter Print