Menadžment
Nastavljaju se smjene u Agrokorovim tvrtkama: Otišao prvi čovjek Leda
6.9.2018 06:22 | Indikator.ba
Dario Vrabec, predsjednik Uprave Leda d.d. Zagreb, na svoj zahtjev dao je ostavku na mjesto predsjednika Uprave, a na njegovo mjesto imenovan je Marin Poljak, saopćila je vanredna uprava Agrokora.

Poljak je menadžer s gotovo dvadeset godina upravljačkog iskustva u multinacionalnim kompanijama iz FMCG sektora. Dolazi iz tvrtke Philip Morris International s pozicije direktora transformacije za ključna evropska tržišta, a prethodno je bio na poziciji direktora marketinga i komercijalne strategije Philip Moris International Alpe Adria.

Prije Philip Morrisa bio je zaposlen u British American Tobacco gdje je bio rukovoditelj marketinga za tržišta Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a nakon toga i brand menadžer za premium brandove u Ukrajini i Moldaviji te grupni brand i HoReCa menadžer u Turskoj.
Završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te cijeli niz dodatnih internacionalnih profesionalnih usavršavanja.

Ostavka Vrabeca u Ledu, treća je promjena na čelu Agrokorovih kompanija u posljednjih nekoliko dana. Prethodno je nakon zahtjeva prvog čovjeka Agrokora Fabrisa Peruška odstupio Dražen Kocijan, pomoćnik predsjednika Uprave Mercator Slovenija, a potom je opozvan i Mislav Galić sa čela Uprave Jamice, a na njegovo mjesto je imenovan Dario Šalić.
Facebook Twitter Print