Menadžment
Vjekoslav Vuković imenovan za člana Upravnog odbora Eurokomore
8.9.2018 06:34 | Indikator.ba
U Istanbulu je u petak na sastanku pridruženih i korespodentnih članica Eurokomore izabran Upravni odbor za 2019. godinu, a kao jedan od nominiranih dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković izabran je za člana Upravnog odbora.

Dopredsjednik Vuković je u svom kratkom obraćanju naglasio da smo globalizacijom koja je prethodnih godina stavljena kao ključ gospodarskog rasta i razvoja, a koja je rezultirala integracijom svijeta u globalno selo, nedostatkom povjerenja, suradnje i poslovnog prijateljstva, suočeni sa velikim izazovima.

-Uprkos tome što je mala zemlja, velikog potencijala, Bosna i Hercegovina poznaje svoje mjesto u globalnoj mreži poslovnog spajanja. Suradnja gospodarstva, države i politike moraju biti u potpunoj sinergiji, jer su institucije i politike te koje kreiraju bolje poslovno okruženje na tragu aktualnih zahtjeva gospodarstva putem Vanjskotrgovinke komore i komora entiteta. Buduća očekivanja ove sinergije su veća služnost privatnom-gospodarskom sektoru razvojem adekvatnih sistema za edukacije, inovacije i bolju domaću i međunarodnu suradnju, od strane institucija vlasti., kazao je Vuković.

Kao novoimenovani član Upravnog odbora, dopredsjednik Vuković je istaknuo da će se u ime Vanjskotrgovinske komore BiH kroz svoje buduće aktivnosti zalagati za sve mogućnosti zajedničkog rada i jačanja suradnje, promoviranja regiona, ali i promoviranje Bosne i Hercegovine, njene industrije i gospodarstva.
Facebook Twitter Print