Tržište kapitala
Tvrtka EUNEX-C postala najveći dioničar Zagrebačke berze
12.9.2018 14:48 | Indikator.ba
Tvrtka EUNEX-C iz Varaždina, čiji direktor je Milan Horvat, postala je najveći dioničar Zagrebačke berze.

U obavijesti koja je u srijedu objavljena, stoji kako je blok transakcijom u ponedjeljak od čak 400.500 dionica, spomenuta tvrtka postala vlasnik 8,63 posto Zagrebačke berze.
Ta transakcija u trenutku pisanja ovoga teksta nije bila proknjižena u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD) jer je potrebno tri dana za takav postupak. Stoga u srijedu nije bilo moguće vidjeti ko je dionice ZSE i prodao, ali u četvrtak će i to postati vidljivo.
– Kupnja je provedena preko brokerske kuće Fima Vrijednosnice koja je za nas odradila transakcije u skladu s uobičajenom poslovnom praksom – kaže Milan Horvat za Lider.
Ističe kako je dionice kupila tvrtka EUNEX-C društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje, ulaganje i savjetovanje.
– Tvrtka je registirana u Hrvatskoj, a osnivač je Zong Xin Yeap iz Malezije, Kuala Lumpur. Zong Xin Yeap, je poslovni čovjek iz Malezije i ugledni investitor. On posluje u cijelom svijetu – kaže nam Horvat.

Smatra da će Zagrebačka berza slijediti razvoj ostalih berzi u regiji te s vremenom dostići nivo poslovanja najrazvijenijih burzi u Evropi i svijetu.
Facebook Twitter Print