Politika i društvo
Pokrenut sistem za puštanje vode u vještačko jezero na Jahorini
13.9.2018 16:02 | Indikator.ba
Na Jahorini je danas pokrenut sistem za puštanje vode u vještačko jezero na Ogorjelici, koji je sastavni dio kompleksa osnježavanja Jahorine.

"Realizacijom ovog projekta biće otvorena nova radna mjesta i pružena značajna pomoć privredi opštine Pale i Grada Istočno Sarajevo", kazao je direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić, izvijestio je RTRS

Ljevnaić je naveo da je postignut dogovor za narednu sezonu da ski-pas sa Jahorine važi u svim ski-centrima u Sloveniji i obratno.

Predsjednik Saveza slovenačkih ski-centara Ernest Kovač izrazio je zadovoljstvo pokretanjem novog investicionog projekta.

Ističući da vlasti Republike Srpske nisu oklijevale da pomognu u realizaciji ovog projekta, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je podsjetio da je Vlada Republike Srpske u ovaj projekat uložila 11 miliona KM, a u proteklom periodu u infrastrukturne projekte uložila 57 miliona KM.

Vještačko jezero na Ogorjelici, kapaciteta 75.000 metara kubnih, ljeti će služiti kao turistička atrakcija, dok će zimi biti u funkciji sistema za vještačko osnježavanje.
Facebook Twitter Print