Kompanije i tržišta
Počinju radovi na proširenju Aerodroma: Gigantski posao za firmu ANS DRIVE
14.9.2018 04:34 | Indikator.ba
U prostorijama Međunarodnog aerodroma Sarajevo potpisani su u četvrtak ugovori između Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao investitora i firme ANS DRIVE, kao izvođača, za izvođenje radova na modernizaciji i dogradnji Terminala B , kao i za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na izgradnji administrativno-poslovnog objekta za operativni centar i osoblje.

Ukupna vrijednost navedenih projekata je 36 miliona KM bez PDV-a, te se oba projekta finansiraju isključivo iz vlastitih sredstava aerodroma.

Nakon potpisivanja ugovora, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo
Armin Kajmaković je naglasio da proširenje putničkog terminala i izgradnja poslovnog objekta za operativni centar i ostalo osoblje, predstavljaju važne strateške projekte Aeroroma, kojim će se, uz realizaciju drugih projekata, osigurati kapaciteti za dalji ubrzan rast, kao i obezbjeđenje uslova za unapređenje kvaliteta usluga, a sve u interesu promocije turističkih, poslovnih i drugih privrednih potencijala šire sarajevske regije i Bosne i Hercegovine.
Direktor tvrtke ANS Drive Asmir Dževlan sa zadovoljstvom je najavio skori početak radova na proširenju Međunarodnog aerodoma Sarajevo.
-Ovo je još jedan od velikih poslova za našu firmu, a posebno naglašavamo naše zadovoljstvo i zbog činjenice da smo zadovoljili vrlo kompleksne i visoke zahtjeve koji su bili definirani tenderskom dokumentacijom, kazao je Dževlan.

Projekat modernizacije i dogradnje Terminala B, inače, vrijedan 30 miliona KM, predstavlja najveći investicioni projekat u historiji Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Facebook Twitter Print