Kompanije i tržišta
"Al Dahra" proglašena kupcem: Za PKB ponudila 105,05 miliona eura
14.9.2018 16:46 | Indikator.ba
Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da je proglasilo Al Dahru kupcem PKB-a. Ta kompanija je za PKB ponudila 105,05 miliona eura.
U Ministarstvu privrede ranije danas je otvorena koverta sa finansijskom ponudom koju je srpski ogranak arapske kompanije Al Dahra dostavila za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd.
Komisija za sprovođenje postupka je tom prilikom utvrdila da je ponuda u skladu sa pravilima postupka, a Ministarstvo privrede je, na prijedlog Komisije, proglasilo Al Dahru kupcem, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo privrede podsjeća da je početna cijena određena u iznosu od 50 odsto procjenjene vrijednosti predmeta prodaje na dan 31.12.2017. godine, odnosno da je iznosila 104.554.593,74 eura.

Na cijenu koju je Al Dahra dostavila, biće dodata i cijena za stado prema popisu koji će biti urađen neposredno prije uvođenja kupca u posjed i iznosiće 100 odsto procjenjene vrijednosti stada na dan popisa.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora se očekuje nakon što Uprava za sprečavanje pranja novca dostavi Ministarstvu privrede obavještenje da za to ne postoje smetnje, navodi Ministarstvo u saopštenju.
Facebook Twitter Print