Život i umjetnost
Promocija Prve halal kuharice na Sarajevo Halal Fair-u
21.9.2018 12:32 | Indikator.ba
Koliko je važan odabir hrane koju jedemo. Koliko svakodnevnoj porodičnoj atmosferi pridonose raznoliki obroci pripremljeni s pažnjom i ljubavlju? Potaknute ovakvim razmišljanjima, a s ciljem promocije halal ishrane i podizanja svijesti o njenoj važnosti, djevojke i žene okupljene kroz Vijeće žena Medžlisa Islamske zajednice Sisak "Nahla" osmislile su i pripremile prvu halal kuharicu u Hrvatskoj, pod nazivom "Iz Nahline halal kuhinje".

Promocija ove jedinstvene kuharice održat će se drugog dana Sarajevo Halal Fair-a 28. septembra 2018. godine u 17 sati u Centru Skenderija.

Organizatori međunarodnog sajma halal industrije - Sarajevo Halal Fair-a; Bosna Bank International, Islamska razvojna banka i Islamska zajednica u BiH, promocijom ove kuharice žele pomoći u podizanju svijesti o važnosti halal ishrane.

Izdavač kuharice je Centar za certificiranje halal kvalitete iz Hrvatske.
Halal ishrana po svojim je karakteristikama u punoj suglasnosti sa savremenim načelima pravilne ishrane, a to su: jesti zdravo, često, umjereno i raznovrsno.

Promotori su Aldin Dugonjić rukovodilac Centra za certificiranje halal kvalitete iz Hrvatske i chef Nihad Mameledžija,a sav prihod od prodaje kuharice namijenjen je za izgradnju Islamskog centra Sisak.

Tokom tri dana trajanja Sarajevo Halal Fair (SHF) od 27. do 29. septembra 2018 bit će omogućeni susreti regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Indonezije i mnogih drugih tržišta.
Facebook Twitter Print