Menadžment
Najbolji potez u turizmu: Ljeto bez "buma"
24.9.2018 06:12 | Indikator.ba
Turističku sezonu Ljeto 2018. godine osim mjestimičnog porasta broja stranih gostiju nije obilježio nikakav spektakularan rezultat - "bum". Unatoč tome, može se govoriti o uspješnoj sezoni u kojoj su lokalne zajednice, više nego privredni subjekti i ostali dijelovi društva, ovoj djelatnosti posvetile značajniju pažnju nego proteklih godina. Na to ukazuju i rezultati istraživanja koje je poslovni portal Indikator.ba proveo u okviru projekta "Najbolji potez u turizmu BiH u sezoni ljeto 2018. godine".

Analitičari portala sistemom svakodnevnog praćenja informacija iz 27 različitih izvora (medija, turističkih zajednica, poslovnih udruženja, agencija itd.) prikupili su i analizirali 113 poslovnih poteza, odluka, namjera, studija i projekata prepoznajući u njima potencijalne kandidate za priznanje "Najbolji potez u turizmu".
Odluku o tome ko je mogući dobitnik donijeli su kako je prvobitno i najavljeno posljednjeg kalendarskog dana ljeta. Biće obznanjena za nekoliko dana nakon što se obave dodatne konsulltacije sa prof. dr. Ivanom Pavlić sa Sveučilišta u Dubrovniku kao glavnim konsultantom ovog projekta i članovima stručnog tima koji smo za ovu priliku angažovali.
Osim spomenutog Sveučilišta partner na projektu je naučno-nastavno osoblje Visoke škole za turizam i hotelijerstvo iz Trebinja na čelu sa dekanom prof.dr. Obrenom Gnjatom.

Potencijalni dobitnici su iz Kiseljaka, Banje Luke, Cazina, Foče (Tjentište), Visokog, Maglaja, Jajca, Trebinja...

Redakcija portala Indikator.ba sa posebnim zadovoljstvom najavljuje da će izbor najboljeg poteza u turizmu organizovati i u toku sezone Zima 2018/2019. i početkom decembra promovisati novi način prijavljivanja za učešće u natječaju.

U međuvremenu na ovom projektu očekujemo nove partnere kolektivne i pojedinačne a ponude se mogu slati tokom cijele jeseni na: info@indikator.ba.

Pripremio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print