Menadžment
Članica Uprave Konzuma za finansije dala ostavku
26.9.2018 14:46 | Indikator.ba
Članica Uprave Konzuma zadužena za finansije i IT Ines Lozić dala je ostavku na svoju funkciju i sporazumno napušta kompaniju, a Nadzorni je odbor za novog člana Uprave imenovao Uroša Kalinića, promjene su u Upravi trgovačkog lanca Konzuma objavljene u utorak na internet stranicama Agrokora.

Kako se navodi u objavi, dosadašnja članica Uprave zadužena za financije i IT Ines Lozić obavijestila je Nadzorni odbor Konzuma da daje ostavku na svoju funkciju i sporazumno napušta kompaniju.
Njena ostavka stupila je na snagu dana 25. septembra 2018. godine, po zaključenju redovne glavne skupštine društva.
"Ines Lozić se Konzumu pridružila u junu 2017. godine i u najtežim trenucima poslovanja Konzuma dala je ključan doprinos stabilizaciji poslovanja kompanije, kao i cjelokupnom procesu vanredne uprave, na čemu joj se vanredna uprava zahvaljuje", ističu iz vanredne uprave Agrokora.

Po prijemu obavijesti Ines Lozić, održana je sjednica Nadzornog odbora Konzuma na kojoj su članovi tog tijela primili na znanje ostavku članice Uprave i imenovali novog člana Uprave Konzuma Uroša Kalinića, dodaje se u objavi na internet stranivama Agrokora.
Facebook Twitter Print