Menadžment
Krešimir Šoljić novi direktor Agencije za osiguranje depozita BiH
1.10.2018 13:04 | Indikator.ba
Upravni odbor Agencije za osiguranje depozita BiH imenovao je novi menadžment ove agencije, tako da je od danas na njenom čelu, umjesto dosadašnjeg direktora Josipa Nevjestića,Krešimir Šoljić. Imenovani su i direktori filijala Agencije u Banjaluci i Sarajevu, a novi direktor banjalučke filijale je Velimir Kukobat, aktuelni pomoćnik ministra finansija RS Zorana Tegeltije, piše portal CAPITAL.ba.

Upravni odbor Agencije, koji čine guverner i član UO Centralne banke BiH, ministar finansija i trezora BiH te entitetski ministri finansija, u tajnosti je imenovao novo rukovodstvo na sjednici koja je održana u prošli utorak.

Umjesto Nevjestića za novog direktora imenovan je Šoljić, umjesto direktora filijale u Sarajevu Seada Manova imenovana je Alma Keso, dok je pozicija direktora banjalučke filijale odranije upražnjena nakon ostavke Perice Rajčevića i na nju je sada imenovan Kukobat.

Novi menadžment, koji je imenovan na pet godina, funkcije preuzimak, danas, dok će Nevjestić i Manov ostati u Agenciji na drugim pozicijama.

Nevjestić je za CAPITAL potvrdio da od 1. oktobra više neće biti direktor Agencije. On je rekao da je proteklih godinu dana proveo u v.d. mandatu te da je UO Agencije odlučio da mu više ne produžava taj mandat.

"Od ponedjeljka više nisam direktor. Meni je istekao mandat 13. oktobra prošle godine i od tada sam bio vršilac dužnosti direktora, kao i kolega u Sarajevu. Na posljednjoj sjednici UO nije nam produžen mandat i na te pozicije su imenovani novi ljudi", rekao je Nevjestić i dodao da on ostaje u Agenciji na poziciji savjetnika.
Za razliku od Nevjestića, Kukobat tvrdi da ne zna da je imenovan za direktora banjalučke filijale.
"Čuo sam da ljudi nešto pričaju, ali ja sa tim imenovanjem nisam upoznat“, tvrdi Kukobat.
Inače, Kukobat je za malo više od godinu dana promijenio više pozicija.
Tako je u julu prošle godine sa mjesta savjetnika generalnog direktora Poreske uprave RS otišao na mjesto direktora Zavoda za izgradnju Banjaluka. Međutim, u junu ove godine direktorsku fotelju u ZIBL-u zamijenio je za fotelju pomoćnika ministra finansija RS, da bi samo tri mjeseca kasnije bio imenovan na novu funkciju u Agenciji.
Facebook Twitter Print