Politika i društvo
Kolektor CPG i Euroasfalt povukli zahtjev za povećanje troškova
9.10.2018 04:34 | Indikator.ba
Izvođači radova na drugom kolosijeku željezničke pruge između Kopra i Divače u Sloveniji, Kolektor CPG i Euroasfalt, povukli su zahtjev za povećanje troškova.
Tražili su ih jer nisu bili uvedeni u posao godinu dana, a u tom periodu su cijene materijala, energenata i radne snage porasle.

Kolektor CPG i Euroasfalt tražili su 2,4 miliona eura više ili 17% ugovorene cijene zbog kašnjenja u projektu, izvijestila je TV Slovenije.

Kompanije su povukle zahtjev za aneks, što je kasnije potvrdilo i Ministarstvo za infrastrukturu.

Direktor CPG-a Kolektor Kristjan Mugerli objasnio je da su preispitali slučaj i zaključili da bi ih daljnji zapleti mogli koštati više. Novo kašnjenje u izvršenju radova donijelo bi dodatne oportunitetne troškove.

Nova ministrica za infrastrukturu Alenka Bratušek pokušala je da spriječi aneks zadržavanjem ugovora o izvršavanju pripremnih radova na Direkciji za infrastrukturu. S obzirom da se ugovor ne bi prenio na društvo 2TDK, ono ne bi preuzelo investiciju i došlo bi do dodatnog odgađanja početka radova.

Kolektor CPG i Euroasfalt pobijedili sa na tenderu za pripreme radove za drugi kolosijek krajem prošle godine sa cijenom od 14,5 miliona eura.
Facebook Twitter Print