Menadžment
Smijenjen Salko Selman, direktor Razvojne banke Federacije BiH
25.10.2018 15:37 | Indikator.ba
Vlada Federacije BiH smijenila je na današnjoj sjednici aktuelnog direktora Razvojne banke Salku Selmana, inače kadra SDA.

Kako izvještava Klix, na sjednici Vlade premijer Fadil Novalić predložio je da se za vršioca dužnosti direktora Razvojne banke imenuje Semir Fejzić, koji je aktuelni član Nadzornog odbora banke.

Ovaj prijedlog podržan je na sjednici Vlade.
Premijer je prvobitno predložio da se on imenuje na period od 12 mjeseci, ali se o tome formalno pravno mora još jednom očitovati Skupština Razvojne banke, a to je opet Vlada FBiH.

Selman je od 2014. godine bio direktor Razvojne banke FBiH.

Prethodna saglasnost data je i za razrješenje Marijana Oršolića dužnosti potpredsjednika Uprave ove banke, zaključno sa 23.10.2018. godine, zbog isteka mandata i data salgasnost za njegovo imenovanje na istu poziciju, počevši od 25.10.2018. godine i na period do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Federalna vlada je Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH dala prethodnu saglasnost za imenovanje vršioca dužnosti izvršnih direktora.
Riječ je o Daliboru Milinkoviću (v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj), Mersihi Slipičević (v.d. izvršne direktorice za upravljanje rizicima) i Seniji Bubić (v.d. izvršne direktorice za podršku poslovanju).
Facebook Twitter Print