Menadžment
Mujanović: Višestoljetna tradicija i ekspertiza VIG-a garant za još uspješniju budućnost
29.10.2018 07:48 | Indikator.ba
Višestotljetna tradicija i ekspertiza naše matične kompanije sa sjedištem u Beču biće nam velika podrška u daljnjem promoviranju naše dosadašnje poslovne orijentacije, kazala je Sabina Mujanović, direktor Vienna osiguranja u BiH, u povodu ozvaničenja poslovanja Merkur BH osiguranja pod okriljem Vienna Insurance Group i inauguriranja novog vizuelnog identiteta i korporativnog naziva Vienna osiguranje d.d. Sarajevo.

-U godini kada brojimo više od 160 miliona KM aktive, više od 26 hiljada ugovora o osiguranju, više od 38 miliona KM isplaćenih osiguranih slučajeva, i već tradicionano najveći povrat na premiju u osiguravateljnoj branši u Bosni i Hercegovini, danas obilježavamo istorijski uspjeh u našem 15-godišnjem poslovanju. Naš dosadašnji trud i zalaganje prepoznati su i u međunarodnim okvirima i nagrađani smo na način kako smo sebi i našim osiguranicima i partnerima zaista samo mogli poželjeti. Naime, rebrandingom finaliziramo proces pridruživanja timu najboljih - Vienna Insurance Group, najvećoj osiguravajućoj grupaciji u Austriji i centralnoj i istočnoj Evropi koja u više od 50 kompanija širom svijeta sa više od 25.000 zaposlenih bilježi godišnji premijski prihod veći od devet milijardi eura, kazala je Mujanović.
Činjenica da je VIG grupacija sinonim stabilnosti i stručnosti u pružanju finansijske zaštite od rizika, dodala je, predstavlja garant još uspješnijeg poslovanja u budućnosti.
-Višestotljetna tradicija i ekspertiza naše matične kompanije sa sjedištem u Beču biće nam velika podrška u daljnjem promoviranju naše dosadašnje poslovne orijentacije jer mi nismo i ne želimo biti osiguravatelj kojeg će naši osiguranici pamtiti samo po zaključenju i isteku ugovora, odnosno kada se ostvare rizici o kojima svi nerado razmišljamo. Naprotiv, mi ćemo nastaviti biti uz naše osiguranike i kada se ništa nije loše desilo te ih podržavati u razvoju zdravih životnih navika i aktivnom unapređenju kvaliteta života. Dakle, pod novim snažnijim nazivom i korporativim identitetom, mi nastavljamo svoje poslovanje kao samostalna kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine prisutna na istim lokacijama kao i do sada te identične organizacione i kadrovske strukture, naglasila je Mujanović.

Jedinstvena poslovna orijentacija društva na osiguravanju najvrijednijeg, života i zdravlja sa fokusom na podsticanje zdravog životnog stila, takođe ostaju nepromijenjeni...


Kompletan tekst pročitajte u publikaciji Indikator.ba Plus br 60 koja je izašla 29. oktobra
Facebook Twitter Print