Kompanije i tržišta
Poslovna zona Ramići dobila i 15. investitora: Termomontaža kupila parcelu
7.11.2018 06:11 | Indikator.ba
U Poslovnoj zoni "Ramići-Banja Luka", putem javne licitacije, prodana je građevinska parcela od 10.883 kvadratna metra. Preduzeće "Termomontaža" a.d. Banja Luka kupilo je ovu parcelu za 456.106 KM.
"Prodajom ove parcele, u Poslovnu zonu ulazi novi investitor, i to petnaesti po redu. Nadamo se da će, u što kraćem roku, početi graditi objekat privredne djelatnosti", kazao je načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić.

Kako je naveo, time su nastavljene stalne aktivnosti na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta koji će rezultirati novim radnim mjestima.

Takođe, prodajom parcele u okviru Poslovne zone, Grad je ostvario značajne prihode, koji će omogućiti dalji razvoj povoljnog poslovnog okruženja na području Banje Luke.

Grad nastavlja da ulaže u razvoj zone u Ramićima s ciljem da Banja Luka dobije što više proizvodnih subjekata i time više novih radnih mjesta u realnom sektoru. Samo u posljednje tri godine u razvoj ove zone i njeno opremanje, uložena su tri miliona KM, uključujući i donatorska sredstva od oko 531 hiljada KM.

"I u 2019. godini radićemo na proširenju Poslovne zone u Ramićima, prije svega, na izgradnji potrebne infrastrukture i uvođenju novih investitora u ovu zonu", zaključio je Laketić.

Istovremeno, u pripremi su i dvije nove poslovna zone, i to "Jelšingrad", koja bi trebala biti spremna za ulazak investitora u drugoj polovini iduće godine, i druga – "Vujinovići-Zapad" uz magistarlni put Banja Luka – Gradiška, izvijestila je ATV.
Facebook Twitter Print