Kompanije i tržišta
Novi izazov za mlade kreativce - "AS Innovation challenge”
7.11.2018 08:40 | Indikator.ba
Nakon prvog takmičenja "Vispak Innovation challenge", kompanije koje su pod krovom AS Grupacije nastavljaju rad sa mladim ljudima koji su spremni za stvarne poslovne izazove. Ako ste mladi, inovativni, volite timski rad i takmičarskog ste duha, ovog puta kompanija AS d.o.o. iz Jelaha za vas ima posebne izazove.

"AS Innovation challenge" je takmičenje koje za cilj ima dati priliku mladim ljudima da svojim idejama i kretivnošću riješe stvarne poslovne slučajeve i na taj način ostvare mogućnost dodatnih edukacija, pripravničkog angažmana i osvajanja vrijednih novčanih nagrada.

"Svjesni činjenice da u BiH ima veliki broj talentovanih i vrijednih mladih ljudi koji nemaju priliku da iskažu svoje znanje i mogućnosti, odlučili smo im ponuditi pravi izazov i pokazati im kako je danas moguće raditi u savremenom radnom okruženju. U saradnji sa Munja Inkubatorom i najvećom info platformom za mlade u BiH - Hocu.ba. pozivamo sve mlade inovatore od 18 do 25 godina koji će nam ponuditi rješenje za dva poslovna izazova i na taj način dobiti priliku za osvajanje vrijednih novčanih nagrada. Naš cilj je motivirati ih da se uključe u rad sa stručnim mentorima naše kompanije i da svojim aktivnim angažmanom doprinesu rješavanju velikih izazova" – ističe Armin Hrvić, direktor kompanije AS d.o.o. iz Jelaha.

AS tim je za ovo takmičenje odabrao dva poslovna izazova: Kent slani štapići - digitalna kampanja i Master petit keks – strategija diferencijacije u odnosu na konkurente.
Sve što je potrebno jeste uraditi koncept inovacije ili odgovora na izazov na osnovu smjernica koje su zadane u uputama, te snimiti kratki video koji prezentuje ideju, postaviti ga na youtube i u konceptu ostaviti link istog.

Finale je 07. i 08.12. u kompaniji AS d.o.o. u Jelahu gdje će osam odabranih timova usmeno prezentovati svoje ideje, a tri najbolja rješenja bit će nagrađena novčanim nagradama.

Više informacija u rubrici: Fondovi, grantovi...natječaji na linku: http://indikator.ba/Vijest.aspx?pretplata=1&p=1&id=93249&naslov=Novi+izazov+-+%22AS+Innovation+challenge%22
Facebook Twitter Print