Politika i društvo
Ivica Todorić iz Londona u zagrebački zatvor Remetinec
8.11.2018 06:49 | Indikator.ba
Tačno godinu dana nakon što je po potjernici uhapšen u Londonu, Ivica Todorić izručen je Hrvatskoj. Bivšeg direktora i vlasnika Agrokora sudske vlasti su odmah po slijetanju u Zagreb odvele u istraživački pritvor.

Visoki sud u Londonu odlučio je prije dvije sedmice da ne postoje prepreke za Todorićevo izručenje Hrvatskoj gdje ga čeka suđenje za finansijske malverzacije u Agrokoru.

"Ništa me ne može zaustaviti, a još snažnije sam krenuo u borbu", rekao je prije dvije sedmice Todorić nakon što je Visoki sud u Londonu potvrdio odluku o njegovom izručenju Hrvatskoj.

Novinari u srijedu nisu mogli doći do Todorića jer su ga konstantno štitili hrvatski i britanski policajci. U avion je ušao prvi, a izašao posljednji, a potom ga je policija odmah prevezla u pritvor Remetinec. Todorića će u roku 24 sata saslušati istražne sudije, a pritvor mu je određen jer tužilaštvo nije čulo sve dokaze.

Bivši vlasnik kompanije Agrokor, koji je postupkom poravnanja postao vlasništvo najvećih kreditora, Ured hrvatskog tužioca optužio je za korupciju, prevare i falsifikovanja dokumenata, čime je Agrokor oštećen za milijardu eura.
Facebook Twitter Print