Kompanije i tržišta
Utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečaja u mostarskom Juwalu
8.11.2018 13:03 | Indikator.ba
Općinski sud u Mostaru imenovao je Antona Vidačaka za privremenog stečajnog upravnika u društvu "JUWAL" d.o.o. Mostar, a koji treba da utvrdi da li postoje uvjeti za otvaranje stečaja u ovoj kompaniji, izvještava Indikator.ba.

Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka u"JUWAL-u" , kako se navodi u obavijesti u Službenim novinama FBiH, podnijela je krajem prošle godine direktorica Lejla Alić.

Privremeni stečajni upravnik će utvrditi da li postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka te u roku od 30 dana izvijestiti Sud sud o poduzetim radnjama i iznijeti svoje stručno mišljenje o zatečenom stanju.

Ročište za ispitivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka zakazano je za 18. decembar 2018. godine.

Preduzeće Juwal d.o.o. Mostar je dio švicarske grupe Juwal Group, a u Mostaru posluje od jula 2012. godine u jednom od proizvodnih pogona bivšeg preduzeća Soko u krugu Slobodne zone.

Osnovna djelatnost je proizvodnja metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, prozora, vrata i fasada od aluminija koje izvozi na tržište EU.

Isticano je kao primjer uspješne švicarske investicije u BiH te je tako i jedna švicarska TV kuća 2014. snimila afirmativan prilog o Juwal-u.
Facebook Twitter Print