Život i umjetnost
Kultni Pirellijev kalendar za 2019. donosi priču četiri žene
7.12.2018 05:51 | Indikator.ba
Talijanski proizvođač automobilskih guma Pirelli predstavio je u srijedu u Milanu 46. po redu godišnji kalendar koji je utemeljila fotografkinja Annie Leibovitz, a za 2019. posla se latio fotograf Albert Watson i njegovi su modeli glumice Julia Garner i Laeticia Casta, plesačica Misty Copeland te manekenka Gigi Hadid.

Otkako je prvi put objavljen 1964., Pirellijev kalendar postao je ikona koju kolekcionari žele posjedovati. Tiska se u 12.000 primjeraka i nudi kao blagdanski dar klijentima ili slavnim osobama.

Ove godine čast snimanja pripala je škotskom fotografu, 76-godišnjem Albertu Watsonu koji je već potpisao brojne naslovnice modnih časopisa.

Slavan po svojim portretima utemeljitelja Applea Stevea Jobsa i Alfreda Hitchcocka koji drži očerupanu gusku, Albert Watson je odlučio ispričati priču četiriju žena.

Tako je Julia Garner ovjekovječena na fotografijama u prirodi, Laeticia Casta kao slikarica, Misty Copeland kao plesačica, a manekenka Gigi Hadid kao usamljena bogatašica.

Kalendar za 2019. ponovno donosi potpunu nagost žena na dvije takve fotografije što nije bio slučaj od 2016. godine

Naslov kalendara je "Sanjarenje", a fotografije su crno-bijele, ali i u boji.

"Znam da je tradicija Pirellija pin-up. No mislim da je takav žanr bio već nebrojeno puta korišten i da je za Pirelli dobro ostvariti i projekt koji je potpuno posvećen umjetnosti", objasnio je Watson svoju želju za inovacijom.

Uz četiri ženske zvijezde modeli su i dizajner Alexander Wang te plesači Calvin Royal III. i Sergej Polunjin.
Facebook Twitter Print