Menadžment
Svečanost u Kiseljaku: Uručenje priznanja za najbolji potez u turizmu
12.12.2018 07:31 | Indikator.ba
Na prigodnoj svečanosti u Kiseljaku poslovni portal Indikator.ba ovog četvrtka (13.decembar) uručit će priznanja za najbolje poteze u turizmu za sezonu ljeto 2018. i promovisati projekat izbora za sezonu zima 2018/2019. Već ranije je objavljeno da su laureati Općina Cazin, Klaster zdravstvenog turizma Republike Srpske i hotel "Bank", odnosno njegov vlasnik Valentin Barbić.

Očekuje se da će ovom događaju prisustvovati predstavnici ministarstava turizma, privrednih komora, turističkih centara i organizacija i brojnih kompanija, te medija koji su posljednjih dana iskazali interesovanje za rezultate ovog projekta.

Biće ovo prilika da se prisutni upoznaju i sa razvojem turizma u Kiseljaku, gradu koji je krajem prošlog vijeka u nekoliko navrata bio šampion turizma u Bosni i Hercegovini, odnosno ex. Jugoslaviji. Njegove turističke perspektive predstavit će načelnik općine Mladen Mišurić Ramljak.

Potpuno neovisan i neprofitan, izbor najboljeg poslovnog poteza u turizmu za sezonu ljeto 2018.godine započeo je prvog, a završio posljednjeg dana kalendarskog ljeta. Analitičari na projektu tokom tromjesečnog praćenja odabrali su 122 poslovne odluke, događaje, sajamove, tradicionalne manifestacije, te projekte i aktivnosti koje u cilju unapređenja razvoja turizma promovišu kulturno-istorijsku i prirodnu baštinu Bosne i Hercegovine. Odluka o dobitnicima donesena je uz angažovanje konsultantskog time na čijem čelu je bila dr. Ivana Pavlić, vanredna profesorica i prodekanica Sveučilišta Dubrovnik, a zatraženo je i mišljenje prof. dr. Obrena Gnjate, dekana Visoke škole za turizam i ugostiteljstvo iz Trebinja.

Ceremoniju uručenja priznanja sponzorski je podržala kompanija drogerie markt d.o.o. Sarajevo.

Svečanost je zakazana za 12 sati u konferencijskoj sali hotela „Bank“.

(H.A.)
Facebook Twitter Print