Kompanije i tržišta
Drugi najveći u BiH: U Živinicama otvoren hipermarket Bingo
21.12.2018 18:18 | Indikator.ba
Hipermarket Bingo u Živinicama danas je svečano otvorio vrata kupcima. Ovaj, drugi najveći objekat u Bosni i Hercegovini, već u prvom danu posjetilo je na hiljade stanovnika Živinica, ali i cijelog Tuzlanskog kantona.

"Ovo je veliki korak za nas i za sve naše poslovne partnere obzirom da je objekat u Živinicama jedan od naših najboljih mreži, tako da je ovo značajno ne samo za potrošače, uposlenike i kolege nego i za naše poslovne partnere zbog čega smo jako ponosni", kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Baš u Živinicama je sve počelo prije 15 godina kada je u ovoj općini otvoren prvi Bingov hipermarket.
Cjelokupan projekat novog hipermarketa Bingo još uvijek nije završen. Odmah slijedi i nastavak nadogradnje dodatnog objekta koji će se prostirati na oko 30 hiljada metara kvadratnih. Novi objekat će imati tri etaže i u kojima će se moći pronaći butici poznatih domaćih i svjetskih brendova, ali i restoran i moderno uređena dječija igraonica.

Završetak gradnje novog tržnog centra u Živinicama očekuje se u maju 2019. godine.

Kada se kompletan projekat završi bit će zaposleno ukupno oko 400 radnika.
"Ovakav jedan objekat će brendirati općinu Živinice i mi ćemo postati centar okupljanja jedne regije i ta vrijednost koju dobijamo je u tome što ćemo postati prepoznatljivi kao i sam brend Bingo", kazao je na otvorenju Samir Kamenjaković, načelnik općine Živinice.

Osim što su zadovoljni cjelokupnom ponudom koja se trenutno prostire na oko 7000 kvadratnih metara, Živiničani su oduševljeni i savremeno uređenom garažom koja broji oko 200 parking mjesta, izvijestio je RTV SLON.

(Foto: RTV SLON)
Facebook Twitter Print