Menadžment
Biznismen mijenja biznismena na čelu FK Željezničar
23.12.2018 14:03 | Indikator.ba
Nihad Selimović izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar.

Selimović zamjenjuje Senada Misimovića, vlasnika kompanije Megamix, koji je ranije obavljao dužnost prvog čovjeka kluba i koji je nedavno podnio ostavku zajedno s ostalim članovima Upravnog i Nadzornog odbora.

"Najvažniji nam je mir i zajedništvo, stvaranje klanova nije u redu, to samo šteti klubu, jedinstvo je najbitnije i to ću ja ću zagovarati. Ova Uprava će nastaviti dobre stvari prethodnog rukovodstva, ali će unaprijediti sportski segment, jer bez njega nema uspjeha niti u jednom klubu", kazao je novi prvi čovjek uprave Selimović.

Prvi na listi želja za trenera je Amar Osim, sa kojim će nova uprava razgovarati i pokušati doći do zajedničkog jezika.
"Razgovor će se obaviti vrlo brzo. Finansijsko stanje u klubu nije dobro, imamo blokiran račun, prispjevaju nove obaveze, mi ćemo u narednoj sedmici pokušati odblokirati račun i nastaviti normalno poslovanje", istakao je Selimović.

Nihad Selimović uspješni je biznismen i vlasnik nekoliko kompanija, između ostalog, brenda sportske opreme iz Travnika Number 1 (No1), koja ima više od 100 zaposlenika.

Selimović je aktuelni predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba Spars, a svojevremeno je obnašao i funkciju predsjednika Nogometnog kluba Travnik. Završio je dva fakulteta – Fakultet sporta i Medicinski fakultet. Sa suprugom Majom, koja je ljekar, ima dvije kćerke.

Društvo u Upravnom odboru FK Željezničar Selimoviću će praviti Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Admir Džubur, Boriša Misirača, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić i Jasmin Lizde.

Na skupštini su izabrani i ostali čelnici Fk željezničar - novi predsjednik Skupštine je Adnan Džindo koji na tom mjestu mijenja Adisa Hadžića.

Midhat Rezić je novi predsjednik Nadzornog odbora, a članovi su još Almir Hodžić i Enis Džihanić. (Foto: SC Sport)
Facebook Twitter Print