Život i umjetnost
"Last minute" rezervacije: Jahorina među devet najpoželjnijih odredišta
28.12.2018 07:28 | Indikator.ba
Last minute odmor je najbolja prilika za one koji se nisu pripremili za Božić i Novu godinu da provedu neka dobra vremena s prijateljima ili porodicom.
I to ne mora biti skupo, budući da u istočnoevropskim zemljama postoje niskobudžetne alternative.

Rumunski portal Momondo.ro je sastavio popis od 9 najboljih odredišta za planinska odmarališta u istočnoj Evropi koja imaju pristupačne cijene za hranu, hotele, skijaške dozvole i opremu, a među koja je uvrstio i Jahorinu.

- Jahorina, zajedno sa svojim snježnim vrhovima, ima otvorene skijaške staze tokom cijele sezone. Svaki centimetar padina se vrlo dobro održava, a bosanske Alpe okružuju to mjesto. Na dnu planine naći ćete mali i šarmantni gradić pun tradicionalnih vikendica i posut svakim korakom snježnim stablima.

Samo nekoliko koraka od Sarajeva, ova balkanska destinacija još je prepoznatljivija za takozvane "après-party", partije koje se događaju nakon što padina bude zaboravljena. Osim toga, na Jahorini možete pronaći divnu prirodu, gdje poznavatelji idu na planinarenje ili sanjkanje, navodi ovaj protal.

Pored Jahorine, ostalih osam skijaških destinacija koje preporučuje portal su: Poiana Brasov (Rumunija), Kopaonik (Srbija), Spindleruv Mlyn (Češka Republika), Bialka Tatrzanska (Poljska), Jasna (Slovačka), Bansko (Bugarska), Kranjska Gora (Slovenija) i Popova Sapka (Makedonija).
Facebook Twitter Print