Kompanije i tržišta
Fintech: Revolut dobio snažnog konkurenta u njemačkom N26
11.1.2019 07:38 | Indikator.ba
Fintech kompanija N26 iz Njemačke, jedan od Revolutovih konkurenata, objavila je da je prikupila 300 miliona dolara od investitora u novom krugu finansiranja, a njena vrijednost sada se procjenjuje na 2,7 milijardi dolara, izvještava CNBC.

Prema podacima CB Insights, samo šest drugih privatnih evropskih firmi imaju tržišnu vrijednost veću od N26: Global Switch, Roivant Sciences, Auto1 Group, Ottobock, The Hut Group i BGL Group.

Najnoviji krug finansiranja vodila je američka privatna investiciona kompanija Insight Venture Partners, a podržan je od singapurskog suverenog fonda GIC. Ostali partneri u finansiranju su Tencent, Allianz i kompanija Valar Ventures osnivača Pay Pala Petera Payla.

N26 je mobilna banka koja je trenutno dostupna u 24 evropske zemlje. Kompanija je saopštila da će iskoristiti svoja nova sredstva za pripremu za globalnu ekspanziju.

N26 nudi mobilnu aplikaciju i debitnu karticu, ali ne i fizičke filijale banaka, slično kao kompanije poput Revoluta, Monza, Starlinga ili Atoma.
Facebook Twitter Print