Kompanije i tržišta
Dioničari Aluminija odbili usvojiti godišnji izvještaj društva
11.1.2019 14:51 | Indikator.ba
Dioničari Aluminija d.d. Mostar, na danas održanoj redovnoj Skupštini, nisu usvojili Godišnji izvještaj o poslovanju društva za 2017. godinu koji je uključivao Finansijski izvještaj, Izvještaj vanjskoga revizora, Izvještaje Odbora za reviziju i Izvještaj o radu Nadzornog odbora za 2017. godinu.

Ujedno su Upravu i Nadzorni odbor Društva zadužili da hitno preduzmu sve aktivnosti i mjere na otklanjanju primjedbi iz Revizije finansijskih izvještaja za 2017. godinu, sve s ciljem otpočinjanja provedbe mjera iz usvojenog Plana restrukturiranja Društva koje su nužne za osiguranje adekvatnosti kapitala.

Dioničari Aluminija su zbog isteka mandata razriješili dužnosti svih sedam članova Nadzornog odbora Društva, a u to tijelo imenovali su, u ime državnog kapitala FBiH dr. sc. Zdenka Klepića, Igora Planinića i Vedrana Smiljanića, u ime Vlade RH Ilu Bakovića te u ime malih dioničara Željka Damjanovića, Željka Filipovića i Samira Anića.

Predstavnici kapitala Vlade FBiH imenovani su na tromjesečno razdoblje, odnosno do provedbe procedure za imenovanje tri člana NO-a na puni mandat, dok su preostala četvorica imenovana na četverogodišnje razdoblje.

Podsjećamo, vlasnički udio Vlade FBiH (44%) u prethodnomu su sazivu zastupali dr. sc. Zdenko Klepić, Dalibor Miloš i Zoran Pandža, male dioničare (44%) Davor Ramljak, Branko Sesar i Samir Anić, a kapital Vlade RH (12%) Ivica Martinić.

Sudionici u radu Skupštine danas su, većinom glasova, u Odbor za reviziju Aluminija imenovali dr. sc. Josipu Grbavac, Draganu Parmać i Zorana Pinjuha, dok su za neovisnog revizora izabrali tvrtku Ekus d.o.o. Široki Brijeg.
Facebook Twitter Print