Menadžment
Poslovni potez godine: Uskoro lista najboljih u 2018.
23.1.2019 05:27 | Indikator.ba
Poslovni portal Indikator.ba u narednim danima biće u prilici da objavi rezultate projekta Izbor najboljeg poslovnog poteza u 2018. godini. Prvo u bankarsko-finansijskom serktoru Bosne i Hercegovine a potom i u privredi BiH, regije, Evrope i ostatka svijeta.
Osnov za izbor u ovom drugom činile su rang liste koje je portal objavljivao svakog mjeseca što je, prema našim saznanjima pobudilo pažnju javnosti, posebno poslovnog svijeta. Po okončanju zvanične objave rezultata Indikator.ba upriličit će uručenja priznanja kreatorima najboljih poslovnih odluka u BiH i objaviti publikaciju koja će tome biti posvećena.

Indikator.ba odlučio je da ovaj projekat nastavi i u 2019. godini, uz dalji angažman konsultantskog tima (čine ga ugledni privrednici i ekonomski stručnjaci) i posebno Ekonomskog fakulteta iz Ljubljane. S obzirom na to da se ovaj izbor u proteklim godinama afirmisao kao potpuno nepristrasan očekujemo da će biti podržan i od drugih partnera.

Ovih dana u Sarajevu pripremamo uručenje priznanja Općini Cazin za najbolji potez u turizmu u sezoni ljeto 2018. s obzirom na to da njen predstavnik nije bio u mogućnosti prisustvovati svečanosti dodjele priznanja koja je uz podršku drogerije markta (dm) u decembru održana u kiseljačkom hotelu Bank. Biće ovo prilika da se prisutni i predstavnici medija upoznaju i sa izborom najboljeg poslovnog poteza u turizmu za sezonu zima 2018/2019. koji je u toku.

Priroda je učinila svoje: turističke zimske centre prekrila je debelim snijegom, Sarajevo kao domačin EYOF-a dočekuje mlade sportiste iz Evrope a brojni menadžeri iz turizma, hotelijerstva i sporta u tome vide izazov za kreiranje novih usluga i podizanje kvaliteta poslovanja.

H. Arifagić
Facebook Twitter Print