Kompanije i tržišta
Amerikanac u Trebinju proizvodi craft pivo
12.2.2019 07:47 | Indikator.ba
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je juče, nakon razgovora sa vlasnicima turističke agencije "Herc travel" Špirom Čečurom i kraft pivare "Oz" Endruom Monfordom, istakla da su ova dva lokalna biznisa primjer da svako, ukoliko ima inicijativu, može uspješno da posluje i ostvaruje zacrtane ciljeve.

"One pokazuje da kada imate podršku i kad imate inicijativu i poslovni plan - možete da uspijete. Svaki posao na početku zahtjeva dosta napora, ali to se na kraju isplati", navela je Cvijanovićeva.

Ona je kazala da joj je drago što se jedan Amerikanac, nakon posjete Trebinju, odlučio da se u ovaj grad preseli i tu započne svoj biznis.

"Svaki put kada neko hoće da se bavi biznisom ima mogućnost, ako hoće, da dobije podršku, što znači da pokretači biznisa nisu prepušteni sami sebi. Međutim, nekada je dovoljno da imate samo inicijativu", istakla je Cvijanovićeva.

Vlasnik turističke agencije "Herc travel" Špiro Čečur rekao je da je njegova vizija da se probije na evropsko tržište kako bi u Trebinje, a samim tim i u Republiku Srpsku, doveo inostrane turiste.

"Na nama je samo da radimo i istrajemo, a ideja je, sama po sebi, realna, pozitivna i ostvariva", naveo je Čečur.

On je istakao da je podsticajna sredstva za otvaranje agencije dobio zahvaljujući peogramima podrške Gradske uprave i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Vlasnik kraft pivare "Oz" Endru Monford rekao je da se odlučio da na području koje se tradicionalno smatra vinskim, napravi i njegovo tipično pivo.

"Pivo je odlično za osveježenje tokom ljeta. A što da ne, kao što je u vinu istina, tako je u pivu život", rekao je Monford, izvijestio je portal trebinjelive.
Facebook Twitter Print