Kompanije i tržišta
Kompaniji Malbašić vraća se prostor u centru Banjaluke
12.2.2019 09:01 | Indikator.ba
Kompanija Malbašić iz Banjaluke pred Ustavnim sudom BiH osporila je presudu Vrhovnog suda RS, a samim tim i nižih sudova, zbog kojih je preduzeće Krajina Borac ušlo u posjed poslovnih prostora u centru Banjaluke.

Praktično, Ustavni sud BiH odlučio je da je pravno valjan ugovor iz 1999. godine, a samim tim i kupoprodajni ugovor koji je kasnije kompanija Malbašić sklopila s Mihajlom Kovačevićem, vlasnikom tog poslovnog prostora.

- Ukida se presuda Vrhovnog suda RS od 9. marta 2017. Predmet se vraća Vrhovnom sudu RS, koji je dužan da po hitnom postupku donese novu odluku - navedeno je, između ostalog, u odluci Ustavnog suda BiH.

Rok do kada Vrhovni sud Republike Srpske treba da donese novu odluku u ovom slučaju ističe u martu ove godine.

Praktično, odlukom Ustavnog suda BiH, koja je konačna i obavezujuća, poslovni prostori u centru Banjaluke oko kojih se postupci vode skoro 20 godina trebalo bi da budu vraćeni u vlasništvo kompanije Malbašić, koja je te poslovne prostore još 2005. godine za 2,1 mil KM kupila od Mihajla Kovačevića, a koji je prethodno te iste prostore kupio od preduzeća Trgovina Borac iz Travnika, navode Nezavisne.
Facebook Twitter Print