Život i umjetnost
Samsungov preklopni telefon - samo smiješna ideja ili novi trend
21.2.2019 05:44 | Indikator.ba
Južnokorejski tehnološki gigant Samsung Electronics predstavio je u srijedu u SAD-u Galaxy Fold, sklopivi mobilni telefon koji se može nazvati "dva u jednom".

Naime, pametni telefon sa 4,6-inčnim ekranom moguće je otvoriti u tablet sa 7,4-inčnim ekranom, sa značajkom takozvanog kontinuiteta aplikacije, što omogućava korisniku da ono što je gledao na manjem ekranu proširi na veći .

Na predstvljanju je takođe naglašeno da kamera omogućava istovremenu upotrebu tri aplikacije, kao što su gledanje filmova (Netflix), pretraživanje interneta (Google) i pisanje SMS poruka.

Samsung je pohvalio Galaxy Fold kao novu kategoriju mobilnih telefona, a analitičari se pitaju da li je ova novost samo smiješna ideja ili će zapravo predstavljatii novi trend na tržištu pametnih telefona koji je dostigao globalni plafon.

Sklopivi telefoni nisu čista novina ( sjetimo se nekadašnjeg Nokia Communicatora), ali bivši modeli su potpuno nekompatibilni sa postojećim.

Cijena Samsung mobilnog telefona na preklapanje nije niska - 1,980 dolara, a očekuje se da će prvi aparati stići u prodavnice 26. aprila, u verzijama sa podrškom za LTE i 5G.
Facebook Twitter Print