Kompanije i tržišta
Konzum ulaže u unapređenje maloprodajne mreže
5.3.2019 11:33 | Indikator.ba
Početkom godine Konzum je započeo projekat intenzivnog ulaganja u unapređenje maloprodajne mreže, koja broji više od 160 prodavnica širom Bosne i Hercegovine.

Do sada je završeno preuređenje više od 20 Konzum prodavnica, a u naredna dva mjeseca bit će preuređeno još 20 objekata. Cilj je osvježiti i renovirati prodajne prostore, presložiti asortiman i dodatno ga prilagoditi potrebama kupaca shodno različitim lokalnim navikama, te adekvatno pozicionirati nove proizvode koje Konzum u posljednje vrijeme učestalo uvodi na svoje police, a sve u skladu sa potražnjom kupaca.

"Napravili smo detaljne analize pojedinačno svih naših objekata te prema raspoloživim sredstvima započeli niz renoviranja kako bismo kupcima dodatno poboljšali ugodnost kupovine. Značajna unapređenja smo napravili u prodavnicama u Tomislavgradu, Stocu, Novom Gradu i u nekoliko manjih objekata u Sarajevu, izjavio je Stipan Škoro, direktor Sektora maloprodaje Konzuma.

Projekat unapređenja maloprodajne mreže započeo je odlukom nove Uprave koja je ne čelu Konzuma od septembra prošle godine. Od tada do danas, napravljen je niz značajnih iskoraka koji su rezultirali jačanjem profitabilnosti kompanije.
Ulaganje u unapređenje mreže osim preuređenja obuhvatit će i otvaranje novih objekata.
"Intenzivno radimo na pronalaženju novih atraktivnih lokacija i sa zadovoljstvom mogu reći da smo u završnoj fazi priprema za otvorenje pet novih prodavnica. Sa nizom otvorenja ćemo početi u aprilu, dodao je Stipan Škoro, direktor Sektora maloprodaje Konzuma.
Facebook Twitter Print