Ekonomija
Koliko je M&A poslova u BiH bilo u prvom kvartalu 2019?
11.3.2019 05:54 | Indikator.ba
Koliko je u Bosni i Hercegovini bilo M&A aktivnosti (preuzimanja i spajanja) u prvom kvartalu 2019. godine, kolika je vrijednost transakcija, koja transakcija je najveća po volumenu, u kojim sektorima je bilo najviše transakcija, ko je najveći preuzimač?

Sve ove informacije možete naći u M&A publikaciji portala Indikator.ba za I kvartal 2019.

Portal Indikator.ba prati M&A poslove u Bosni i Hercegovini od IV kvartala 2017. godine. Izvještaji se redovno dostavljaju pretplatnicima.

Vrednovanje preuzimanja i spajanja obavlja se na osnovu razrađene metodologije.

Za razliku od drugih izvještaja uključuju se poslovi manje vrijednosti, a ne uzimaju se u obzir kupovine nekretnina i imovine firmi u stečaju, osim ukoliko se istovremeno ne kupuje i sama kompanija.

Indikativne ponude, pisma namjere, memorandumi o razumijevanju i neobavezujući sporazumi nisu obuhvaćeni. Također, isključeni su dilovi na bazi glasina.

Ovim projektom portal Indikator.ba nastoji doprinijeti što jasnijoj ekonomskoj slici Bosne i Hercegovine koja može biti važna za kretatore politika, donosioce odluka, analitičke kuće, ali i biti kvalitetan informator za potencijalne ulagače u Bosni i Hercegovini.
Facebook Twitter Print