Kompanije i tržišta
AccorHotels planira širenje u BiH: Ovo su nove lokacije
5.4.2019 05:38 | Indikator.ba
Najveća svjetska hotelska grupacija AccorHotels, koja je u protekle dvije godine otvorila u našoj zemlji četiri hotela, planira dalje širenje u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator.ba.

-Ne krijemo da vidimo velike mogućnosti za Accor hotele u gradovima kao što su Mostar, Banja Luka, Tuzla ali i oko prekrasne olimpijske planine Bjelašnice, područja koje bi moglo ugostiti Accor hotelske brendove, kazao je sinoć Irek Weglovski, potpredsjednik Uprave Orbis Group, strateškog partnera AccorHotels za centralnu i istočnu Evropu, na svečanosti obilježavanja završetka izgradnje i adaptacije hotela ibis Styles, bivšeg Hotela Sarajevo.

Izgradnjom tornja povećan je kapacitet hotela te on sada raspolaže sa 181 sobom, spa centrom, restoranom, panoramskim barom te kongresnom dvoranom za 800 ljudi. Investitorska kompanija Tareq Hospitality d.o.o. u ovaj projekat usmjerila je oko 30 miliona KM, a zaposleno je 30 novih ljudi.

AccorHotels sa Orbis grupacijom, istakao je Weglovski, ima strategiju za ulazak na nova tržišta a to su zemlje jugoistočne Evrope i želi da ubrzo postane lider u gostoprimstvu u jugoistočnoj Evropi zajedno sa poslovnim partnerima kao što je Tareq Hospitality, koji je inače vlasnik ibis Stylesa i Galerry Tarčin Forest Resorta.

- Ponosni smo što Tareq Hosipitality radi sa Accorom i što je odlučio da izabere ibis Styles, vodeći svjetski brend koji investitoru daje jedinstvenu vrstu fleksibilnosti i slobode u pogledu dizajna hotela, kazao je Weglovski.

Ibis Styles hoteli su pristuni u 430 objekata širom svijeta, 23 je u centralnoj i istočnoj Evropi , a još 10 ih je u pripremi. Prisutni su sveukupno u 45 zemalja
uključujući i 8 zemalja centralne i istočne Evrope. Razvojni planovi do 2022. godine za ibis Styles uključuju 180 novih hotela, odnosno 28.000 novih soba.

Prije samo dvije godine u Bosni i Hercegovini nije bilo ni jednog Accor hotela. Danas već postoje četiri hotela pod četiri različita brenda, što ukupno čini oko 650 soba. To su pored ibes Stylesa Sarajevo, MGallery Tarčin Forerst Resort, Novotel Sarajevo i Svisotel Sarajevo.

- U Bosni i Hercegovini imate bogato istorijsko naslijeđe, prekrasnu prirodu i nevjerovatnu kulturu povezanu s ishranom. To je sve ono što čini Bosnu i Hercegovinu jednom od najinteresnantijih destinacija u jugoistočnoj Evropi, kazao je Weglovski i dodao kako grupacija želi da kroz otvaranje hotela pomogne dolazak mnogo novih turista koji će podići bruto društveni proizvod Bosne i Hercegovine.

Accor je najveća luksuzna i lifestye grupacija na svijetu. U centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi Accor je prisutan kroz partnerstvo sa Orbis grupom u 12 zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. AccorHotels i Orbis grupacija imaju mrežu od 134 hotela sa popularnim i renomiranim hotelskim brendovima kao što su Sofitel, Pullman, MGallery, Mercure, Novotel, ibis, ibis Styles i ibis budget.

B. Simić
Facebook Twitter Print