Život i umjetnost
Razvela se od Jeffa Bezosa i sada je treća najbogatija Zemljanka
5.4.2019 16:55 | Indikator.ba
Osnivač Amazona Jeff Bezos i njegova supruga MacKenzie Bezos zaključili su u četvrtak najveći razvod u istoriji. Bezosu ostaje 75 posto udjela u najvećem svjetskom online trgovcu, a žena će dobiti 36 milijardi dolara u dionicama. Time će postati treća najmoćnija Zemljanka, izvještava francuska novinska agencija AFP.

MacKenzie Bezos je svoj ulog u Washington Postu i Blue Originu prepustila svom bivšem suprugu. Isto tako je najbogatijem čovjeku na svijetu prepustila i pravo glasa za svoje dionice u Amazonu. Tržišna kapitalizacija Amazona je oko 890 milijardi dolara, dok će MacKenzie Bezos nadgledati četiri posto udjela, što će je činiti trećim najutjecajnijim dioničarem nakon Vanguard investicijskih fondova i sada bivšeg supruga. Prema trenutnoj cijeni Amazonovih dionica riječ je o 35,6 milijardi dolara. Prema pisanju magazina Forbes, 48-godišnja Mackenzie Bezos je sada treća najmoćnija žena na svijetu, odmah nakon Francoisea Bettencourt Meyers i Alice Walton.

Jeff Bezos, sada 12-postotni vlasnik Amazona, ostaje najbogatiji čovjek na svijetu i najveći dioničar u kompaniji. Njegova imovina se procjenjuje na 110 milijardi dolara. Slijede Bill Gates i Warren Buffett.

Jeff i MacKenzie Bezos su se vjenčali 1993. i imaju četvoro djece. Amazon je, danas 55-godišnji, Jeff Bezos osnovao godinu dana kasnije u svojoj garaži u Seattleu. Oni su najavili da se namjeravaju razvesti u januaru.
Facebook Twitter Print